Next generation in cycling
NL
NL

Kies jouw taal

Julia in statistieken

  • Leeftijd 21
  • Bij NXTG sinds January, 2020
  • Beste resultaat Swedish U23 national road champion

Bio van Julia

Julia is een van de meest ervaren rensters van het team en begint aan haar derde seizoen in de kleuren van AG Insurance-NXTG. Als eerstejaars junior won ze twee nationale titels, zowel op de weg als in het tijdrijden. Ze versloeg ook de beste junioren van de wereld in de Watersley Ladies Challenge. Julia is een veelzijdig renster. Ze is goed in klimmen, maar houdt ook van de kasseien. Haar 14e plaats in de recentste editie van de Omloop Het Nieuwsblad maakt duidelijk dat ze heel wat in haar mars heeft.

 

“Samen met mijn beste vriendin heb ik ooit meegedaan aan een ‘jeugdtraining’ bij de plaatselijke wielerclub, omdat haar ouders bij die club reden, en zo is het begonnen.

Als junior heb ik heel wat wedstrijden gereden in België en Nederland en was ik verbaasd hoeveel meisjes er hier in het wielrennen actief zijn. Ik besefte dat dit het centrum van de wielersport is (vooral voor vrouwen) en daar wilde ik zijn, dicht bij de wedstrijden.

Op dit moment weet ik nog niet helemaal zeker wat voor type renster ik ben.Ik hou echt van koersen en sinds ik elite ben geworden, heb ik al veel geweldige wedstrijden gereden, maar ik kan voorlopig geen favoriet kiezen.

De voorjaarsklassiekers zijn te gek. Ze zijn leuk om op tv te zien, ze zijn een feest om live mee te maken, maar het is pas echt geweldig als je ze zelf kan rijden. Ik ben zo blij dat ik dat kan doen! 

Ik heb de voorbije jaren veel geleerd bij AG Insurance-NXTG en ook nu nog leer ik elke wedstrijd bij. En nu ik onderweg Jolien in mijn oortje heb, leer ik altijd bij tijdens het koersen.”

Wil je ons helpen om de volgende generatie fietsende vrouwen te ondersteunen?