Next generation in cycling
NL
NL

Kies jouw taal

Febe in statistieken

  • Leeftijd 18
  • Bij NXTG sinds January, 2022
  • Beste resultaat Belgian U19 national time trial champion

Bio van Febe

Mijn droom is om ooit deel te nemen aan de Olympische Spelen. Hopelijk zo snel mogelijk. Op dit moment is mijn favoriete wedstrijd Parijs-Roubaix. Het is een spectaculaire koers, waarin je niet alleen fysiek, maar ook mentaal heel sterk moet zijn. Mijn idool is Lotte Kopecky, maar ik vind ook Kasia Niewiadoma, Ellen van Dijk, Lizzie Deignan en Demi Vollering geweldig. Er zijn zo veel inspirerende vrouwen!

Ik ben met wielrennen begonnen bij een groep zondagse amateurrijders. Daar ontdekte ik de liefde voor de sport, en die liefde werd almaar groter. Ik hou van pittige wedstrijden. Het hoeft niet per se bergop te gaan, maar ik heb graag snelheid en veel wind.

Bij AG Insurance-NXTG heb ik geleerd hoe je als team functioneert en ik hoop die kennis verder te ontwikkelen. De medewerkers van het team hebben me al enorm veel geleerd. We krijgen als rensters waardevolle tips over de meest uiteenlopende onderwerpen ... Dat is echt geweldig!

Mijn beste resultaat tot nu toe vind ik mijn negende plaats op het wereldkampioenschap. Ik was zelf verrast. Dat het in België plaatsvond, maakte het natuurlijk extra speciaal. Het voelt echt super als iedereen je steunt!

Wil je ons helpen om de volgende generatie fietsende vrouwen te ondersteunen?