Next generation in cycling
NL
NL

Kies jouw taal

Na de eerste glibberige editie van Paris-Roubaix Femmes keerde de ploeg van AG Insurance-NXTG dit jaar terug naar Noord-Frankrijk. Deze keer voor een droge, stoffige en snelle Hel van het Noorden. 

Ilse Pluimers, Maud Rijnbeek en Mylène de Zoete deden eerder al ervaring op. Voor Eline van Rooijen, Senne Knaven en Gaia Masetti was het de eerste keer. 

Gaia reed een uitstekend begin van de wedstrijd en was mee met de kopgroep. Ze zag de eerste kasseistrook vanuit de voorhoede. 

“Enkele maanden geleden was ik nog bang voor de kasseien. Maar elke keer dat ik ze dit voorjaar met AG Insurance-NXTG deed, voelde ik me beter en beter. Vandaag was DE wedstrijd van de kasseien en ze zijn gewoon waanzinnig.

Ik ben ontzettend blij dat ik in de kopgroep zat en een tijdje vooraan heb gereden. De mensen langs de kant van de weg waren geweldig. Ik had vandaag ook zeer goede benen en voelde me sterk. Helaas reed ik lek in de tweede sector, waardoor ik niet meer mee kon doen voor de overwinning. 

Maar ik ben blijven beuken en vechten en heb de velodroom in Roubaix gehaald. Ik ben superblij met hoe mijn eerste Parijs-Roubaix verlopen is. Het was veruit de beste wedstrijd die ik tot nu toe gereden heb.” 

Gaia finishte als 68e, in dezelfde groep als Maud Rijnbeek. Ilse Pluimers had een topdag op de kasseien en eindigde op de 23e plaats. 

“Dit was gewoon geweldig”, zei de 19-jarige Ilse Pluimers. “Ik had vandaag supergoede benen en ik kon de eerste groep ook goed volgen op de kasseien. Jammer genoeg kwam ik in de finale ten val omdat er vóór mij een valpartij was. Daarna ben ik van de ene groep naar de andere gereden en ben ik geëindigd als 23e.

In vergelijking met vorig jaar was dit een veel betere wedstrijd voor mij. Ik kon me goed positioneren en Jolien en Christian hebben me vanuit de wagen zeer goed geholpen. Vorig jaar had ik helaas af te rekenen met een mechanisch defect in de eerste sector, dus toen was het game over vóór de wedstrijd goed en wel begonnen was. 

Dit jaar kon ik het tempo van het peloton veel makkelijker volgen. Ik voelde me vandaag echt sterk en die laatste ronde op de velodroom, met al die mensen die je aanmoedigen, is altijd de max.” 

Mylène de Zoete en Senne Knaven kwamen beiden ten val, maar reden de wedstrijd wel uit. Door de krappe tijdslimiet finishten ze wel buiten de tijd, net als Eline van Rooijen, maar ze hebben allemaal kunnen ervaren hoe het is om die magische wielerplek in Roubaix binnen te rijden.