Next generation in cycling
NL
NL

Kies jouw taal

Zondag verscheen AG Insurance-NXTG aan de start van hun vierde wedstrijd van dit seizoen in de Women’s World Tour. Met 159 kilometer was Gent-Wevelgem meteen ook de langste tot nu toe. Een schitterende uitdaging voor onze rensters Julia Borgström, Lone Meertens, Mylène de Zoete, Gaia Masetti, Ilse Pluimers en Maud Rijnbeek. Julia toonde zich de beste van de ploeg en eindigde in de kopgroep. 

Ploegleider Jolien d’Hoore

“Gent-Wevelgem was echt een zware wedstrijd, niet alleen door de afstand maar ook omdat er fel werd gekoerst tijdens het klimmen, bijvoorbeeld op de Kemmelberg en de Baneberg. Al onze rensters zijn op een faire plaats geëindigd. Het was een eerlijke wedstrijd. Lone en Ilse hebben hard gevochten tijdens de laatste beklimming van de Baneberg en de Kemmelberg maar geraakten helaas niet in de kopgroep. Julia kon haar positie in die groep vasthouden en dat was geweldig. Ik probeerde haar vanuit de auto te coachen en te zeggen op wie ze moest letten en welke aanvallen ze moest volgen, want ze kon het uiteraard niet allemaal zelf doen. In de laatste vijf kilometer heb ik haar de raad gegeven om zich te concentreren op de sprint. Een 17e plaats is een mooi resultaat na haar 14e plaats in de Omloop Het Nieuwsblad. Ze is nog maar 20 jaar en zal groeien door deze ervaringen.”

De jonge Zweedse was blij met haar derde Gent-Wevelgem. 

“De wedstrijd van vandaag had alles. Ik was vooral bang voor de zijwind in het begin, maar de ploeg heeft me goed gesteund. Na de eerste passage over de Kemmelberg kreeg ik wat meer vertrouwen dat mijn benen goed waren en Jolien heeft me echt gepusht om mezelf te testen in de finale. Die finale was erg zwaar was maar wel heel leuk.”