Next generation in cycling
NL
NL

Kies jouw taal

Alle rensters van AG Insurance – NXTG reden de eerste etappe uit van hun eerste Tour de France Femmes. Zoals verwacht ging het er van bij de start hevig aan toe. Na een korte opwarming moest het peloton 13 rondes rijden op de Champs-Élysées, goed voor een totaal van 81 kilometer.

33 jaar nadat in de Tour de France de laatste gele trui werd uitgereikt aan het damespeloton, staat AG Insurance – NXTG aan de start van wat een iconische wedstrijd belooft te worden. Een geweldige kans voor ons team, dat ook het jongste is dat meedoet.

“Het was bloedheet! Ik had me goed voorbereid door veel te drinken en af te koelen op voorhand. Helaas kon ik een ontsnappingsgroep niet volgen door een mechanisch probleem. En door het parcours was het moeilijk om terug vooraan te geraken,” vertelt Lone Meertens na de finish. “We kwamen als team te vroeg bij elkaar en hielden het tempo niet vol tot het einde. We konden dus niet samen blijven in de ronden daarna. Maar de sfeer was geweldig. Er waren veel toeschouwers die ons luidkeels aanmoedigden. Fantastisch!”

#THEFIRST CAMPAIGN

Tijdens onze eerste Tour de France Femmes wordt ons team gevolgd door HLN (Het Laatste Nieuws). We tonen hoe we ons voorbereiden op zo’n grote wedstrijd en nemen onze fans mee voor een unieke kijk achter de schermen van ons team.

Samen met HLN publiceren we elke dag een korte video op ons YouTube-kanaal. Zeker checken!

Ga naar ons YouTube kanaal

Wil je ons helpen om de volgende generatie fietsende vrouwen te ondersteunen?