Next generation in cycling
NL
NL

Kies jouw taal

AG Insurance-NXTG is klaar voor de allereerste editie van de Tour de France Femmes avec Zwift die start op zondag 24 juli. Een wildcard krijgen voor deze wedstrijd is een enorme kans voor ons team want we zijn het jongste aan de start. De Tour de France Femmes belooft een iconische race te worden met miljoenen kijkers over de hele wereld.

Onze line-up:

  • Julia Borgström (21) - Zweden
  • Ally Wollaston (21) – Nieuw-Zeeland
  • Anya Louw (21) - Australië
  • Ilse Pluimers (20) – Nederland
  • Gaia Masetti (20) - Italië
  • Lone Meertens (24) – België

Ploegleidster Jolien D’hoore:

“In de eerste plaats is de Tour de France Femmes een belangrijke eerste ervaring voor veel van onze rensters. We zijn de jongste ploeg in de wedstrijd en veel van onze rensters hebben nooit meegereden in een 8-daagse race met deze moeilijkheidsgraad en op dit competitieniveau. Een belangrijke mijlpaal in hun ontwikkeling dus.

Alle leden van het team hebben dezelfde ambitie: prof worden en meedoen op het hoogste niveau. Ik ben heel blij dat we dit jaar meedoen aan de Tour de France.

We streven ernaar om altijd competitief te zijn en uiteindelijk te winnen op WorldTour-niveau.”

AG Insurance-NXTG, het eerste UCI U23 damesteam ter wereld, is een langetermijnproject dat jonge rensters een professionele omkadering biedt zodat ze hun dromen kunnen verwezenlijken en prof kunnen worden. We ontwikkelen de volgende generatie vrouwelijke rensters vanaf de basis door hen een groeitraject aan te bieden met de structuur van een U19-team, een U23-team en – in de nabije toekomst – een senior Women's WorldTour-team.

We zijn ervan overtuigd dat deze structuur en begeleiding nodig zijn om het vrouwenwielrennen verder uit te bouwen en te promoten, om nieuwe jonge vrouwelijke talenten aan te trekken, om ervoor te zorgen dat deze jonge rensters zich succesvol kunnen ontwikkelen en om te kunnen concurreren met toprensters op het hoogste niveau.