Next generation in cycling
NL
NL

Kies jouw taal

AG Insurance-NXTG trad deze week aan in de vijfdaagse etappekoers Ronde van Bretagne. De ploeg bestond uit Maureen Arens, Julia Borgström, Lone Meertens, Ilse Pluimers, Maud Rijnbeek en Ally Wollaston. 

Ally werd de uitblinker, met drie derde plaatsen in de etappes én een derde plaats in het algemeen klassement. Maud vocht hard om de bergtrui te behouden die ze op dag één had veroverd, maar werd in het bergklassement uiteindelijk derde. Alle zes de rensters reden de wedstrijd uit.

“Ik ben de week begonnen met als doel actief te zijn in het peloton en minstens één massasprint te proberen om terug mijn plaats te vinden het Europese peloton, nadat ik de voorbije zomer in Nieuw-Zeeland vooral baanwielrennen heb gedaan”, zegt Ally.

Ally won deze zomer maar liefst twee nationale titels op de baan (in het omnium en in de koppelkoers) en vier titels in het Kampioenschap van Oceanië.

“Het was overweldigend om al op dag één mijn allereerste UCI-podiumplaats in de wacht te slepen. Het gaf me ontzettend veel vertrouwen in mijn eigen fysieke kunnen, maar ook een mentale boost en een hoop zelfvertrouwen. Het maakte me klaar voor een geweldige week, waarin ik ook een mooie derde plaats behaalde in de tijdrit en in een massasprint.”

“Het was fijn om zo consistent te kunnen rijden en te weten dat die eerste etappe geen toevalstreffer was”, aldus nog Ally. “Mijn resultaten van deze week zijn te danken aan de ploeg. We hebben hier echt als een team gewerkt en zeer goed gecommuniceerd. Het is geweldig om met zulke talentvolle rensters te mogen samenwerken en daarin te worden bijgestaan door Jolien.

Ik kijk ontzettend uit naar de rest van het Europese seizoen. Dit is een zeer getalenteerde groep en ik ben erg trots om er deel van uit te maken”, besluit Ally.