Next generation in cycling
NL
NL

Kies jouw taal

Vrouwenploeg met focus op jeugd krijgt de naam AG Insurance-NXTG.

De nieuwe wielerploeg AG Insurance-NXTG maakt donderdag zijn debuut in de Women’s World Tour-wedstrijd Brugge-De Panne.

AG Insurance-NXTG is het toonaangevende ontwikkelingsteam in het vrouwenwielrennen. Al van bij het prille begin als APB U19-ontwikkelingsteam in 2018 hebben ze wereld-, Europese en nationale titels behaald. 

AG Insurance heeft al decennialang een nauwe band met de Belgische wielersport. De verzekeraar is al 25 jaar partner van de nationale en regionale wielerfederaties en zet zich al vele jaren in om de basis van de wielersport te versterken, meer specifiek door het wielrennen te promoten bij meisjes.

Vroege basis


"Toen we in 2019 na het U19-jaar een elitevrouwenploeg werden, zijn we op die basis verder blijven bouwen. Als je een huis bouwt, begin je niet met het dak maar met de fundering", zegt NXTG-oprichtster Natascha den Ouden. “Wij willen jonge rensters een professionele omkadering bieden, zodat ze hun droom om profwielrenster te worden kunnen waarmaken. Deze droom begon in 2019 met onze allereerste elitekoers in de Omloop Het Nieuwsblad en blijft elke dag groeien, vanaf morgen met AG Insurance en Quick-Step Alpha Vinyl aan onze zijde.”

"Onze filosofie bestaat erin dat we willen werken aan de ontwikkeling van de NeXT-generatie, de fundamenten, in het vrouwenwielrennen. We zijn vastbesloten om te zorgen voor een succesvolle en duurzame sport, met de solide steun van AG Insurance.”

Diezelfde ideeën horen we ook bij Patrick Lefevere, CEO van Quick-Step Alpha Vinyl, die sinds december zijn steun verleent aan de ploeg AG Insurance-NXTG: “Zoals ik al heb gezegd toen we voor het eerst betrokken raakten bij de NXTG-ploeg, wilden we graag met een vrouwenploeg werken, om vanaf het begin mee te helpen bouwen aan echte fundamenten. Het project van Natascha is hiervoor perfect. In de hele periode dat ik in de wielersport zit, hebben we een mooi palmares uitgebouwd wat betreft het werken met jonge renners. We helpen hen groeien. Met dit team passen we dezelfde filosofie toe. We bieden jonge, getalenteerde rensters een duidelijk en duurzaam progressietraject aan binnen de geest, cultuur en filosofie die ook de drijfveer vormen achter de dagelijkse activiteiten van de Wolfpack."

Women’s WorldTour 2023

Tijdens de rest van 2022 werkt de ploeg aan de overstap naar een structuur bestaande uit een seniorenteam, een U23-team en een U19-team. De bedoeling is dat het seniorenteam in 2023 deelneemt aan de Women’s World Tour. Lefevere voegt daaraan toe: "Het is een uniek project binnen het vrouwenwielrennen. We zijn blij dat AG Insurance onze visie deelt en we kijken ernaar uit om onze rensters en het team vooruitgang te zien boeken."

Ook Heidi Delobelle, CEO van AG Insurance, was aanwezig. Zij zei: "De voorbije jaren zijn we ons sterker bewust geworden van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en de rol die wij als grote verzekeraar kunnen spelen om de toekomst voor vele generaties na ons veilig te stellen. Jonge mensen de kans geven om hun talenten volop te ontplooien en nieuwe hoogten te bereiken in een typisch Belgische sport waarmee AG al lang een band heeft, sluit perfect aan bij de ambities die wij hebben voor onze klanten en medewerkers. 

We geloven sterk in het potentieel van deze ploeg en in de rol die deze rensters kunnen spelen voor de toekomst van het vrouwenwielrennen. In naam van alle AG-medewerkers wens ik de rensters en het team het alle succes toe. Wij staan aan hun zijde als hun trouwste supporters!"

Wil je ons helpen om de volgende generatie fietsende vrouwen te ondersteunen?