Next generation in cycling
NL
NL

Kies jouw taal

Het team AG Insurance-NXTG moest helaas afscheid nemen van 2 rensters na de tweede etappe van de Tour de France Femmes.

 

Het team AG Insurance-NXTG moest helaas afscheid nemen van 2 rensters na de tweede etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift. Het gaat om Gaia Masetti en Ally Wollaston.

 

Bij de start van de etappe waren de rensters van AG Insurance – NXTG aandachtig, maar ze ontbraken in een van de eerste grote ontsnappingsgroepen. Het peloton leek wel in slaap gewiegd toen het bruusk wakker werd geschud door een reeks valpartijen. In alle chaos en nervositeit van de tweede etappe kwam Masetti hard ten val en ze moest uit de wedstrijd stappen. Wollaston wist na twee crashes terug te komen, een geweldige prestatie. Na de finish ging ze naar het ziekenhuis voor een check-up.

 

“Zowel Gaia als Ally kwamen ten val vandaag. Ze gingen naar het ziekenhuis voor een check-up. Gaia heeft meerdere hechtingen maar gelukkig niets gebroken. Ally kwam er minder goed vanaf en heeft een breuk in haar pols,” aldus de medische staf van het team die aanwezig was bij de check-up van beide rensters.

 

“Het was een trieste dag voor ons team. Tot 25 kilometer voor het einde waren we in topvorm, en iedereen had een goed gevoel. Vol vertrouwen reden we het slot van de koers in. Het was een hectische dag, voor het hele peloton denk ik,” vertelt Jolien D'Hoore bij haar terugkeer in het hotel. Ze gaat verder: “Op naar de volgende etappes. Morgen is het opnieuw een zwaar parcours richting Epernay, met heel wat hoogteverschil. Hopelijk blijven we gespaard van pech en kunnen we iets moois laten zien.”

 

#thefirst campaign

Tijdens onze eerste Tour de France Femmes wordt ons team gevolgd door HLN (Het Laatste Nieuws). We tonen hoe we ons voorbereiden op zo’n grote wedstrijd en nemen onze fans mee voor een unieke kijk achter de schermen van ons team.

Samen met HLN publiceren we elke dag een korte video op ons YouTube-kanaal. Zeker checken!

Wil je ons helpen om de volgende generatie fietsende vrouwen te ondersteunen?