Next generation in cycling
NL
NL

Kies jouw taal

Ally heeft afgelopen zaterdag de GP Morbihan in Bretagne gewonnen. Haar eerste profoverwinning zat eraan te komen na een schitterende prestatie in de Ronde van Bretagne vorige week, met drie podiumplaatsen en een derde plaats in het algemeen klassement én een tiende plaats in La Classique Morbihan op vrijdag. Die tiende plaats gaf onze Nieuw-Zeelandse renster het vuur dat ze nodig had voor de prestatie van vandaag. 

“Ik ben in de eerste plaats ontzettend blij. Vandaag zat ik vol vuur, nadat we gisteren een paar fouten hadden gemaakt. Gisteren had ik de benen, maar schoten we tactisch tekort. Ik wist dat we vandaag als ploeg iets moesten doen om dat recht te zetten.”

Halfweg de 102,6 kilometer lange wedstrijd ontsnapte een kopgroep met drie rensters. Ally dichtte de kloof samen met Victoria Guazzini, winnares van de Ronde van Bretagne. Met Guazzini en Grace Brown telde de kopgroep nu twee ploeggenotes van FDJ Nouvelle Aquitaine, maar Ally wist alle bewegingen te pareren en sprintte naar haar allereerste overwinning op de weg!

“Het is fantastisch om hier te winnen. Echt overweldigend. Ik ben zo blij en trots op Gaia, Lone, Eline, Cassia en Amber. Zij hebben veel werk verzet in het eerste deel van de wedstrijd en daarna het peloton in bedwang gehouden om ervoor te zorgen dat onze kopgroep niet meer bedreigd werd, zodat ik kon sprinten voor de overwinning. Ik heb het aan hen te danken.”

Ook ploegleider Christian Kos was trots op de tweede seizoenszege van AG Insurance-NXTG. Eerder deze maand sleepte Britt Knaven in België de titel in het tijdrijden bij de U23 in de wacht. 

“Dit is mijn eerste overwinning als ploegleider, dus dat is wel bijzonder. Ally was vandaag ongelooflijk sterk na die teleurstellende wedstrijd van gisteren. Toen won ze met gemak de pelotonsprint aan dezelfde finishlijn, maar hadden we de wedstrijd zelf niet onder controle.

Vandaag was het compleet het tegenovergestelde. Alles ging goed. Het team deed alles prima en Ally was de sterkste renster in de wedstrijd, samen met Grace Brown. Ze counterde misschien wat te veel bewegingen in de finale, maar was nog altijd sterk genoeg om het in stijl af te maken. Dit was een indrukwekkende prestatie van Ally en van de ploeg als geheel.”

Wil je ons helpen om de volgende generatie fietsende vrouwen te ondersteunen?