Next generation in cycling
NL
NL

Kies jouw taal

Ally in statistieken

  • Leeftijd 21
  • Bij NXTG sinds August, 2021
  • Beste resultaat 1st in Grand Prix du Morbihan Féminin

Bio from Ally

Ally is een ervaren baan- en wegwielrenster. Ze was wereldkampioene individuele achtervolging bij de junioren. Op dit moment is ze nationaal kampioene op de weg en in het criterium, en op de baan won ze het kampioenschap in het omnium en de koppelkoers.

“Ik ben in Nieuw-Zeeland begonnen met wielrennen op de weg, door gewoon mee te doen aan plaatselijke wedstrijden en me te amuseren op de fiets! Ik ben altijd al competitief geweest en sport was daar een gezonde uitlaatklep voor. Toen ik 14 was, ging ik voor het eerst de baan op in de velodroom van Manukau in Auckland. Ik hield meteen van de spanning van die hoge snelheid en het racen op de hellende baan, en sindsdien ben ik niet meer gestopt!

Met het wielrennen wil ik anderen inspireren. Wielrennen biedt een uniek platform dat andere werkplekken niet bieden. Voor mij persoonlijk is het een manier om jonge vrouwen te inspireren om grote dromen te koesteren en uit te blinken in alles waar ze hun zinnen op zetten.

Ik droom ervan een gevestigde waarde te worden in het profwielrennen. Ik zoek nog een beetje mijn plek in het baanwielrennen, dus ik ben nog niet zeker welk type ik ben. Op de baan is het mijn droom om olympisch kampioene te worden in het omnium.

Mijn droomwedstrijd op de weg is momenteel de Giro Donne (maar dat wordt binnenkort de Tour de France voor vrouwen). De Giro is tot nu toe de langste etappekoers in het vrouwenpeloton en daardoor erg prestigieus.

Wielrennen in België was voor mij een echte cultuurshock. Ik kan het het best omschrijven als pure chaos. Het wegdek en de massa rensters in het peloton waren iets wat ik nog nooit had meegemaakt, maar dat maakt het wel heel opwindend.”

Wil je ons helpen om de volgende generatie fietsende vrouwen te ondersteunen?